Terug

Training Schrijven voor het web

Goede webteksten verleiden bezoekers én zoekmachines!

  • Heb je geen idee hoe je korte, krachtige teksten voor online schrijft?  
  • Of wanneer je teksten prettig leesbaar zijn?
  • En wil je graag weten hoe je teksten goed scoren in Google?

 

Tussen schrijven voor het web en schrijven voor op papier zit een wereld van verschil. Goede webteksten verleiden bezoekers én zoekmachines. Ze komen snel tot de kern, zijn prettig leesbaar én scoren in Google. Tijdens de training ‘Schrijven voor het web’ leggen we je het allemaal uit.

Bezoekers komen met een bepaald doel naar jouw website. Ze hebben haast en willen snel vinden wat ze zoeken. En dat heeft gevolgen voor jouw teksten. Ze moeten taakgericht en bondig zijn, aansluiten op de doelgroep en geschikt zijn voor SEO. Wij leren je hoe je goede webteksten opbouwt, ervoor zorgt dat Google jouw teksten vindt en hoe je een sterk contentplan ontwikkelt.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die zelf webcontent schrijft of redigeert: copywriters, marketing- en communicatiemedewerkers, pr-medewerkers, webredacteuren en contentverantwoordelijken. 

Wat leer je?

  • Effectieve webteksten
    Waar moet je allemaal op letten bij het schrijven van een tekst? Voor wie schrijf je en hoe kun je jouw tekst het beste opbouwen?  Hoe maak je je teksten wervend en zorg je ervoor dat ze lezen als een trein? En dat je jouw doelgroep de juiste kant opstuurt? Kortom: wat wil je bereiken met je tekst en hoe krijg je dat voor elkaar? Aan de handige van praktische tips leggen we het je allemaal uit!
  • Zoekmachines en SEO
    Je leert de basis van zoekmachineoptimalisatie (SEO), hoe een zoekmachine werkt en welke invloed tekst heeft op de vindbaarheid van jouw website. 

Resultaat

Na deze praktische training ben je in staat om effectieve, taakgerichte en vindbare webteksten te schrijven. Teksten die qua opbouw, woordkeuze en zinsopbouw voldoen aan de eisen van online.
 

Trainer Lianne Zwijnenberg

Communicatieadviseur online

Met haar communicatieachtergrond weet Lianne hoe je pakkende teksten schrijft voor het web. Van overtuigende webcontent tot een aansprekende social post. Daarnaast geeft Lianne communicatieadvies aan allerlei organisaties in uiteenlopende branches. Ook begeleidt ze klanten bij het opstellen van een goede contentstrategie. Met haar brede kennis en ervaring helpt zij iedere organisatie een stap verder.

Trainer Hilde Harinck

Content marketeer

Als een echte content marketeer heeft Hilde altijd een telefoon of camera in haar handen. Ze laat dan ook geen moment voorbijgaan en legt alles vast. Social content verzorgen en sterke teksten schrijven kun je aan haar overlaten. Van een stijlvolle Story tot een overtuigende vacaturetekst. Met haar kennis en enthousiasme weet ze iedereen te inspireren.

Training Schrijven voor het web


Geïnteresseerd in de training Schrijven voor het web? Goede keuze! 😉
Met deze training kun je het online kennisniveau van jezelf, je team of zelfs een hele afdeling verhogen. Al onze trainingen zijn op maat te maken. Zo past de training precies bij de vragen en behoeften van jou en je collega’s en kun je dit direct in de praktijk brengen. Je krijgt de training rechtstreeks van onze specialisten. Met super veel praktijkervaring. En bovendien staan ze daarna ook nog voor je klaar.

Een training op maat kost € 499,- excl. BTW voor 1-3 deelnemers. Je kunt de training dus alleen volgen, maar ook samen met je collega's! We geven de trainingen op locatie, op een van onze vestigingen of digitaal via Teams.

Bij meer dan drie deelnemers gelden er andere tarieven. Vraag hiervoor vrijblijvend een offerte aan, dan nemen wij contact met je op.

Vrijblijvend offerte aanvragen of een training inplannen?