Terug

Training Schrijven voor het web

Goede webteksten verleiden bezoekers én zoekmachines!

  • Heb je geen idee hoe je korte, krachtige teksten voor online schrijft?  
  • Of wanneer je teksten prettig leesbaar zijn?
  • En wil je graag weten hoe je teksten goed scoren in Google?

 

Tussen schrijven voor het web en schrijven voor op papier zit een wereld van verschil. Goede webteksten verleiden bezoekers én zoekmachines. Ze komen snel tot de kern, zijn prettig leesbaar én scoren in Google. Tijdens de training ‘Schrijven voor het web’ leggen we je het allemaal uit.

Bezoekers komen met een bepaald doel naar jouw website. Ze hebben haast en willen snel vinden wat ze zoeken. En dat heeft gevolgen voor jouw teksten. Ze moeten taakgericht en bondig zijn, aansluiten op de doelgroep en geschikt zijn voor SEO. Wij leren je hoe je goede webteksten opbouwt, ervoor zorgt dat Google jouw teksten vindt en hoe je een sterk contentplan ontwikkelt.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die zelf webcontent schrijft of redigeert: copywriters, marketing- en communicatiemedewerkers, pr-medewerkers, webredacteuren en contentverantwoordelijken. 

Wat leer je?

  • Effectieve webteksten
    Waar moet je allemaal op letten bij het schrijven van een tekst? Voor wie schrijf je en hoe kun je jouw tekst het beste opbouwen?  Hoe maak je je teksten wervend en zorg je ervoor dat ze lezen als een trein? En dat je jouw doelgroep de juiste kant opstuurt? Kortom: wat wil je bereiken met je tekst en hoe krijg je dat voor elkaar? Aan de handige van praktische tips leggen we het je allemaal uit!
  • Zoekmachines en SEO
    Je leert de basis van zoekmachineoptimalisatie (SEO), hoe een zoekmachine werkt en welke invloed tekst heeft op de vindbaarheid van jouw website. 

Resultaat

Na deze praktische training ben je in staat om effectieve, taakgerichte en vindbare webteksten te schrijven. Teksten die qua opbouw, woordkeuze en zinsopbouw voldoen aan de eisen van online.
 

Trainer Elise Nieboer

Online communicatieadviseur

Elise werkt bij Nedbase als online communicatieadviseur. Met haar communicatieachtergrond weet ze als geen ander hoe belangrijk het is om je website en social media kanalen up-to-date te houden. Ze creëert ze pakkende artikelen, blogs en creatieve social media posts. Ook begeleidt ze klanten bij het opstellen van een goede contentstrategie. 

Trainer Wendy Suurmond

Digital strateeg

Wendy is een enthousiaste communicatieprofessional met passie voor online. Heeft ervaring aan zowel klant- als bureauzijde en als adviseur bij Nedbase is ze vast aanspreekpunt voor online vraagstukken. Vindt andere organisaties helpen het leukste wat er is en kan zichzelf daar helemaal in laten gaan. Loopt niet graag achter de feiten aan en zorgt er daarom voor dat ze altijd op de hoogte is van de laatste trends.

Training Schrijven voor het web
Duur
Tijd
Waar
Prijs
€ 199.00 excl. BTW

Geen geschikte datum? Neem contact met ons op.

Wil je het online kennisniveau van een team of een hele afdeling verhogen? En ben je op zoek naar een training die precies past bij de vragen en behoeften van jou en je collega's? Dan is een incompany training dé oplossing! Al onze trainingen zijn op maat te maken.

Vrijblijvend offerte aanvragen