Terug

training Facebook advertising (basic)

Effectief adverteren via Facebook & Instagram

 • Wil jij je berichten, evenementen of website extra promoten via Facebook en Instagram?
 • Heb je geen idee hoe je een effectieve campagne opzet binnen het advertentiebeheer van Facebook?
 • Vandaag nog aan de slag gaan met het bereiken van dé ideale doelgroep van je onderneming?

 

Facebook advertising is hét middel om nog meer uit je social-media kanalen te halen. Of je nu een actie onder de aandacht wilt brengen, of een evenement wilt promoten. Je kunt precies die doelgroep benaderen waar jij kansen en mogelijkheden ziet. Maar het Facebook advertentiebeheer ziet er complex uit en kan een behoorlijke uitdaging zijn om mee aan de slag te gaan. Daar kunnen wij je bij helpen!

Het grote voordeel van advertenties via Facebook is natuurlijk dat je precies de personen kunt bereiken die binnen je doelgroep vallen. Maar hoe ga je die bereiken en welke boodschap wil je overbrengen? We beginnen met het uitleggen van de structuur van het advertentiebeheer en de opbouw van je toekomstige campagnes. Vervolgens leer je hoe je de meest ideale campagne doelstelling kunt bepalen om je doelgroep te benaderen. Op basis van kenmerken, interesses en interacties leer je om een effectieve targeting op te zetten van potentiële klanten. Ten slotte laten we zien welke advertenties je het beste kunt kiezen, natuurlijk op basis van je doelstellingen.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die geen of weinig ervaring heeft met Facebook advertising. Je leert de basis principes van het advertentiebeheer en hoe je zelf een effectieve campagne kunt inrichten. Wil je meer weten over de Facebook pixel, retargeting doelgroepen of dynamische advertenties? Informeer dan eens naar een maatwerk consult met één van onze trainers!

Wat leer je?

 • Structuur van Facebook Advertentiebeheer
  Waarom is het onderscheid tussen een persoon, een pagina en een advertentieaccount belangrijk? Wat is het verschil tussen een campagne, advertentieset en een advertentie?
 • Een campagne opzetten
  Waar moet je op letten bij het opzetten van je campagnes? Denk hierbij aan het kiezen van een campagne doelstelling, het inrichten van je doelgroep(en), het kiezen van een budget en planning, maar ook de meest geschikte advertentie variant voor de gekozen campagne doelstelling.
 • Resultaat meten
  Hoe maak je de resultaten van je campagnes meetbaar? Je leert werken met het Facebook Advertentiebeheer en het interpreteren van KPI’s om waardevolle informatie te halen uit je campagnes.

Resultaat

Na afloop van de training Facebook advertising heb je voldoende kennis over adverteren op Facebook & Instagram om zelf aan de slag te gaan met het opzetten van campagnes. Je weet hoe je dé ideale doelgroep kunt bereiken met effectieve en onderscheidende advertenties.

 

Trainer Joris Spitholt

Online marketeer

Onze online marketeer Joris is dol op statistieken. Succesvolle campagnes vallen of staan volgens hem met het continu in kaart brengen van de resultaten. Of het nu gaat om het opzetten van nieuwe SEO- of SEA-strategieën of het doorlichten van huidige campagnes; Joris helpt je graag op weg!

training Facebook advertising (basic)

Geïnteresseerd in de training Facebook advertising (basic)? Goede keus! 😉 Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op.

Open inschrijving

Wil je het online kennisniveau van een team of een hele afdeling verhogen? En ben je op zoek naar een training die precies past bij de vragen en behoeften van jou en je collega's? Dan is een incompany training dé oplossing! Al onze trainingen zijn op maat te maken.

Vrijblijvend offerte aanvragen