Terug

training Facebook advertising (basic)

Effectief adverteren via Facebook & Instagram

 • Wil jij je berichten, evenementen of website extra promoten via Facebook en Instagram?
 • Heb je geen idee hoe je een effectieve campagne opzet binnen het advertentiebeheer van Facebook?
 • Vandaag nog aan de slag gaan met het bereiken van dé ideale doelgroep van je onderneming?

 

Facebook advertising is hét middel om nog meer uit je social-media kanalen te halen. Of je nu een actie onder de aandacht wilt brengen, of een evenement wilt promoten. Je kunt precies die doelgroep benaderen waar jij kansen en mogelijkheden ziet. Maar het Facebook advertentiebeheer ziet er complex uit en kan een behoorlijke uitdaging zijn om mee aan de slag te gaan. Daar kunnen wij je bij helpen!

Het grote voordeel van advertenties via Facebook is natuurlijk dat je precies de personen kunt bereiken die binnen je doelgroep vallen. Maar hoe ga je die bereiken en welke boodschap wil je overbrengen? We beginnen met het uitleggen van de structuur van het advertentiebeheer en de opbouw van je toekomstige campagnes. Vervolgens leer je hoe je de meest ideale campagne doelstelling kunt bepalen om je doelgroep te benaderen. Op basis van kenmerken, interesses en interacties leer je om een effectieve targeting op te zetten van potentiële klanten. Ten slotte laten we zien welke advertenties je het beste kunt kiezen, natuurlijk op basis van je doelstellingen.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die geen of weinig ervaring heeft met Facebook advertising. Je leert de basis principes van het advertentiebeheer en hoe je zelf een effectieve campagne kunt inrichten. Wil je meer weten over de Facebook pixel, retargeting doelgroepen of dynamische advertenties? Informeer dan eens naar een maatwerk consult met één van onze trainers!

Wat leer je?

 • Structuur van Facebook Advertentiebeheer
  Waarom is het onderscheid tussen een persoon, een pagina en een advertentieaccount belangrijk? Wat is het verschil tussen een campagne, advertentieset en een advertentie?
 • Een campagne opzetten
  Waar moet je op letten bij het opzetten van je campagnes? Denk hierbij aan het kiezen van een campagne doelstelling, het inrichten van je doelgroep(en), het kiezen van een budget en planning, maar ook de meest geschikte advertentie variant voor de gekozen campagne doelstelling.
 • Resultaat meten
  Hoe maak je de resultaten van je campagnes meetbaar? Je leert werken met het Facebook Advertentiebeheer en het interpreteren van KPI’s om waardevolle informatie te halen uit je campagnes.

Resultaat

Na afloop van de training Facebook advertising heb je voldoende kennis over adverteren op Facebook & Instagram om zelf aan de slag te gaan met het opzetten van campagnes. Je weet hoe je dé ideale doelgroep kunt bereiken met effectieve en onderscheidende advertenties.

 

Trainer Arie Joosse

SEO / SEA specialist

Arie is een specialist pur sang. Met alle Google-certificaten op zak, deinst hij voor geen vraagstuk terug. Hij is vastberaden om dingen tot op de bodem uit te zoeken, maar verliest het rendement voor de klant nooit uit het oog. Zoekmachines kennen voor hem geen geheimen. Daarom zijn SEO & SEA zijn specialiteiten.

Trainer Lianne Zwijnenberg

Communicatieadviseur online

Met haar communicatieachtergrond weet Lianne hoe je pakkende teksten schrijft voor het web. Van overtuigende webcontent tot een aansprekende social post. Daarnaast geeft Lianne communicatieadvies aan allerlei organisaties in uiteenlopende branches. Ook begeleidt ze klanten bij het opstellen van een goede contentstrategie. Met haar brede kennis en ervaring helpt zij iedere organisatie een stap verder.

training Facebook advertising (basic)


Geïnteresseerd in de training Facebook advertising (basic)? Goede keuze! 😉
Met deze training kun je het online kennisniveau van jezelf, je team of zelfs een hele afdeling verhogen. Al onze trainingen zijn op maat te maken. Zo past de training precies bij de vragen en behoeften van jou en je collega’s en kun je dit direct in de praktijk brengen. Je krijgt de training rechtstreeks van onze specialisten. Met super veel praktijkervaring. En bovendien staan ze daarna ook nog voor je klaar.

Een training op maat kost € 499,- excl. BTW voor 1-3 deelnemers. Je kunt de training dus alleen volgen, maar ook samen met je collega's! We geven de trainingen op locatie, op een van onze vestigingen of digitaal via Teams.

Bij meer dan drie deelnemers gelden er andere tarieven. Vraag hiervoor vrijblijvend een offerte aan, dan nemen wij contact met je op.

Vrijblijvend offerte aanvragen of een training inplannen?