Terug

training Digi toegankelijk schrijven

Een betere ervaring voor ál je websitebezoekers!

 • Wil je je website toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen?
 • Heb je geen idee hoe je digitoegankelijkheid toepast bij het schrijven van een webtekst?
 • Wil je een groter publiek bereiken én hoger ranken in Google?

In Nederland zijn er ruim 6 miljoen mensen met een aantoonbare beperking. Denk aan mensen met een visuele of cognitieve beperking, dove mensen of mensen met dyslexie. Door je website digitoegankelijk te maken, zorg je ervoor dat je deze bezoekers niet misloopt. Maar hoe maak je je webteksten digitoegankelijk? Tijdens de training ‘Digitoegankelijk schrijven’ leggen we dat uit!

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die zelf webcontent schrijft, redigeert of publiceert. Denk aan marketing- en communicatieprofessionals, webredacteuren of copywriters.

Wat leer je?

 • Wat is digitoegankelijkheid?
  Waarom is digitoegankelijkheid zo belangrijk? We zoomen kort in op de WCAG 2.0 richtlijnen.  
 • Schrijven voor verschillende lezers
  Met welke lezers moet ik rekening houden? Wat is het taalniveau van de gemiddelde lezer? En hoe zorg ik ervoor dat lezers met een beperking mijn teksten goed kunnen lezen op de website? Aan de hand van praktische tips laten we zien hoe je je teksten toegankelijk maakt voor verschillende lezers. Ook laten we je zien hoe je een leesbaarheidscheck toepast om je teksten te controleren op digitoegankelijkheid.  
 • Visuals, links & formulieren
  Je leert waar je rekening mee moet houden als het gaat om het publiceren van afbeeldingen, video’s en geluidsfragmenten. Ook nemen we je mee in het digitoegankelijk maken van een link of formulier op de website. 

Resultaat

Aan het eind van de training ben je in staat om digitoegankelijke teksten te schrijven. Teksten die qua taalniveau, leesbaarheid en opmaak voldoen aan de digitoegankelijkheidseisen. 

Trainer Karen Groenleer

Projectmanager

Met haar bevlogenheid voor social media weet Karen iedereen enthousiast te maken. Instagram, Facebook en LinkedIn kennen voor haar geen geheimen. Ze weet als geen ander hoe bedrijven meer engagement kunnen creëren en hoe het de online positionering kan versterken.  

training Digi toegankelijk schrijven


Geïnteresseerd in de training Digi toegankelijk schrijven? Goede keuze! 😉
Met deze training kun je het online kennisniveau van jezelf, je team of zelfs een hele afdeling verhogen. Al onze trainingen zijn op maat te maken. Zo past de training precies bij de vragen en behoeften van jou en je collega’s en kun je dit direct in de praktijk brengen. Je krijgt de training rechtstreeks van onze specialisten. Met super veel praktijkervaring. En bovendien staan ze daarna ook nog voor je klaar.

Een training op maat kost € 499,- excl. BTW voor 1-3 deelnemers. Je kunt de training dus alleen volgen, maar ook samen met je collega's! We geven de trainingen op locatie, op een van onze vestigingen of digitaal via Teams.

Bij meer dan drie deelnemers gelden er andere tarieven. Vraag hiervoor vrijblijvend een offerte aan, dan nemen wij contact met je op.

Vrijblijvend offerte aanvragen of een training inplannen?