Terug

training Yoast SEO (WordPress)

Hoe maak ik mijn WordPress website Google proof?

 • Heb je een WordPress website en wil je deze beter vindbaar maken in Google?
 • Ben je klaar om zelf aan de slag te gaan met SEO?
 • Wil jij alles weten over de Yoast SEO plugin en hoe je deze het beste kunt gebruiken?

 

Super handig zo'n WordPress website. Maar hoe word ik nu gevonden in de massa? Hoe kan ik dit zelf eenvoudig beïnvloeden zonder hulp van experts? Tijdens deze training ontdek je alle ins en outs over hoe je meer resultaat uit je WordPress website of webshop kunt halen met de (gratis) Yoast SEO plugin.

WordPress behoort tot de meest gebruikte CMS systemen in de hele wereld. Van informatieve content websites tot volledige webshops, je kunt er tegenwoordig alle kanten mee op. Die populariteit komt mede door het feit dat WordPress erg SEO-vriendelijk is. Met de (gratis) Yoast SEO plugin kun je namelijk de indexatie én presentatie van je website in zoekmachines als Google optimaliseren. Af en toe nieuwe teksten of een nieuwtje plaatsen op een WordPress site kan iedereen, maar hoe zorg je ervoor dat deze content ook goed gevonden wordt? Waar moet ik op letten bij de opmaak van mijn pagina's? Wat zijn de mogelijkheden in het beheer? Kortom, hoe zorg je ervoor dat je website relevant is voor de bezoeker én de zoekmachine? Dat leggen wij je uit!

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedereen die zijn/haar WordPress website echt een boost wilt geven op het gebied van zoekmachine optimalisatie (SEO). Het basisbeheer van WordPress heb je onder de knie, maar wij leren je alles over de Yoast SEO plugin en hoe je deze het beste kunt gebruiken.

Wat leer je?

 • On-page optimalisatie
  Hoe kan je een pagina, bericht of ander type WordPress post optimaliseren op het gebied van zoekwoorden? En hoe kan ik de indexatie of canonical URL's hiervan aanpassen?
 • Snippet optimalisatie
  Hoe zorg je voor aantrekkelijke én relevante META-snippets, waarmee bezoekers zoveel mogelijk op jouw website klikken i.p.v. je concurrenten?
 • Social sharing
  Als je website wordt gedeeld op social-media kanalen als Facebook en Twitter wil je natuurlijk dat deze zo goed mogelijk overkomt. We leren je hoe je social snippets kunt instellen met een afbeelding, titel en omschrijving.
 • Website instellingen
  Kan je bepaalde berichttype's uitsluiten van indexatie door de zoekmachine? En hoe pas je snippets van standaard- en archiefpagina's aan? Dat leer je bij de algemene website instellingen!

Resultaat

Aan het eind van de cursus ben je in staat om zelfstandig je WordPress website te beheren en (doorlopend) geschikt te maken voor Google met de Yoast SEO plugin. Alle basis principes komen voorbij en je gaat echt anders (lees; beter) naar je content en structuur kijken. 

 

Trainer Arie Joosse

SEO / SEA specialist

Arie is een specialist pur sang. Met alle Google-certificaten op zak, deinst hij voor geen vraagstuk terug. Is vastberaden om dingen tot op de bodem uit te zoeken, maar verliest het rendement voor de klant nooit uit het oog. Zoekmachines kennen voor hem geen geheimen, en daarom zijn SEO & SEA zijn specialiteiten.

Trainer Joris Spitholt

Online marketeer

Onze online marketeer Joris is dol op statistieken. Succesvolle campagnes vallen of staan volgens hem met het continu in kaart brengen van de resultaten. Of het nu gaat om het opzetten van nieuwe SEO- of SEA-strategieën of het doorlichten van huidige campagnes; Joris helpt je graag op weg!

training Yoast SEO (WordPress)

Geïnteresseerd in de training Yoast SEO (WordPress)? Goede keus! 😉 Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op.

Open inschrijving

Wil je het online kennisniveau van een team of een hele afdeling verhogen? En ben je op zoek naar een training die precies past bij de vragen en behoeften van jou en je collega's? Dan is een incompany training dé oplossing! Al onze trainingen zijn op maat te maken.

Vrijblijvend offerte aanvragen