Terug

Training Google Analytics (basic)

Leer de bezoekers van je website écht kennen

 • Heb je geen idee hoe je website presteert?
 • Wil je graag weten hoe bezoekers op jouw website terecht komen? 
 • Zit je met de handen in het haar omdat je niet weet hoe je Google Analytics moet gebruiken?

Voor beginners kan Google Analytics nogal overweldigend zijn. Er gaat zoveel informatie schuil achter je website dat je het overzicht dreigt kwijt te raken. Tijdens deze training nemen we je mee in de kansen die Google Analytics jou biedt en laten we zien dat het meer is dan een tool waarmee je 'even snel' je bezoekersaantallen kunt checken.

Met Google Analytics haal je meer uit je website. Een gratis tool die inzage geeft in ontzettend veel interessante webstatistieken, maar pas echt nuttig is als je ‘m goed begrijpt en gebruikt. Wat vertellen alle cijfers jou? In welke context moet je ze plaatsen? En beter nog: hoe gebruik je ze om de website te verbeteren? Onze Google-gecertificeerde trainers geven je praktische tips & tricks om van de vele data achter je website een handig en effectief werkinstrument te maken.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die meer wil halen uit Google Analytics, maar niet zo goed weet waar te beginnen. Je wilt weten hoe jouw website presteert, hoe bezoekers je website gebruiken en hoe ze er terecht zijn gekomen. Jouw doel is om te ontdekken hoe je Google Analytics succesvol kan opzetten en gebruiken voor je eigen website.

Heb je al de nodige ervaring met Google Analytics en ben je toe aan een volgende stap? We bieden ook een Google Analytics training voor experts aan. 

Wat leer je? 

 • Het nut van digitale analyse
  Achter je website gaat een schat aan informatie schuil. Waarom is het zo belangrijk om hier iets mee te doen? Dat vertellen we je maar al te graag! Te veel mensen laten de kansen die digitale analyse biedt links liggen. Omdat het 'moeilijk lijkt' of omdat het 'te veel tijd kost'. Maar niets is minder waar; iedereen kan het! En als je het slim inricht levert het je nog tijd op ook.
 • Een duik in Google Analytics
  We geven je een rondleiding door Google Analytics. We leggen je de basisprincipes en de veelgebruikte terminologie uit. Daarna nemen we je mee in het écht avontuur: de rapportages. Deze laten je precies zien wat je wilt weten, maar dan moet je ze natuurlijk wel kunnen instellen, lezen en begrijpen. 
 • Jouw eigen meetplan
  Als je echt wilt groeien met je website, dan is een persoonlijk meetplan voor jouw organisatie onmisbaar. In een meetplan definiëren we de doelstellingen van je website, hoe je die doelstellingen gaat bereiken (je strategie en tactieken) en welke KPI’s (key performance indicators) hier belangrijk bij zijn. 

Resultaat

Aan het eind van de training ken je je weg in Google Analytics en ben je in staat om zelfstandig statistieken te monitoren en te analyseren. Maar ook om de data te interpreteren en te vertalen naar verbeteringen voor je website en online campagnes. Deze Google Analytics-training geeft antwoord op de meest gestelde vragen.

 

Trainer Joris Spitholt

Online marketeer

Onze online marketeer Joris is dol op statistieken. Succesvolle campagnes vallen of staan volgens hem met het continu in kaart brengen van de resultaten. Of het nu gaat om het opzetten van nieuwe SEO- of SEA-strategieën of het doorlichten van huidige campagnes; Joris helpt je graag op weg!

Trainer Robin Goedhart

Online marketeer

Robin is allround online marketeer bij Nedbase. Hij ziet het als de grootste uitdaging om met de juiste mix van marketingkanalen de doelen van de klant op het hoogste niveau waar te maken. Of het nu gaat om emailmarketing, social media, SEO of SEA... Robin benut alle kansen zo optimaal mogelijk!

Training Google Analytics (basic)
Duur
Tijd
Waar
Prijs
€ 199.00 excl. BTW

Geen geschikte datum? Neem contact met ons op.

Wil je het online kennisniveau van een team of een hele afdeling verhogen? En ben je op zoek naar een training die precies past bij de vragen en behoeften van jou en je collega's? Dan is een incompany training dé oplossing! Al onze trainingen zijn op maat te maken.

Vrijblijvend offerte aanvragen