Terug

training Digitoegankelijk schrijven

Een betere ervaring voor ál je websitebezoekers!

 • Wil je je website toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen?
 • Heb je geen idee hoe je digitoegankelijkheid toepast bij het schrijven van een webtekst?
 • Wil je een groter publiek bereiken én hoger ranken in Google?

In Nederland zijn er ruim 6 miljoen mensen met een aantoonbare beperking. Denk aan mensen met een visuele of cognitieve beperking, dove mensen of mensen met dyslexie. Door je website digitoegankelijk te maken, zorg je ervoor dat je deze bezoekers niet misloopt. Maar hoe maak je je webteksten digitoegankelijk? Tijdens de training ‘Digitoegankelijk schrijven’ leggen we dat uit!

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die zelf webcontent schrijft, redigeert of publiceert. Denk aan marketing- en communicatieprofessionals, webredacteuren of copywriters.

Wat leer je?

 • Wat is digitoegankelijkheid?
  Waarom is digitoegankelijkheid zo belangrijk? We zoomen kort in op de WCAG 2.0 richtlijnen.  
 • Schrijven voor verschillende lezers
  Met welke lezers moet ik rekening houden? Wat is het taalniveau van de gemiddelde lezer? En hoe zorg ik ervoor dat lezers met een beperking mijn teksten goed kunnen lezen op de website? Aan de hand van praktische tips laten we zien hoe je je teksten toegankelijk maakt voor verschillende lezers. Ook laten we je zien hoe je een leesbaarheidscheck toepast om je teksten te controleren op digitoegankelijkheid.  
 • Visuals, links & formulieren
  Je leert waar je rekening mee moet houden als het gaat om het publiceren van afbeeldingen, video’s en geluidsfragmenten. Ook nemen we je mee in het digitoegankelijk maken van een link of formulier op de website. 

Resultaat

Aan het eind van de training ben je in staat om digitoegankelijke teksten te schrijven. Teksten die qua taalniveau, leesbaarheid en opmaak voldoen aan de digitoegankelijkheidseisen. 

Trainer Elise Nieboer

Communicatieadviseur Online

Elise werkt bij Nedbase als Communicatieadviseur Online. Met haar communicatieachtergrond weet ze als geen ander hoe belangrijk het is om je website en social media kanalen up-to-date te houden. Zo creëert ze pakkende artikelen, blogs en creatieve social media posts. Ook begeleidt ze klanten bij het opstellen van een goede contentstrategie. 

Trainer Karen Oerlemans

Projectmanager

Met haar bevlogenheid voor social media weet Karen iedereen enthousiast te maken. Instagram, Facebook en LinkedIn kennen voor haar geen geheimen. Ze weet als geen ander hoe bedrijven meer 'engagement' kunnen creëren en hoe het de online positionering kan versterken.  

training Digitoegankelijk schrijven

Geïnteresseerd in de training Digitoegankelijk schrijven? Goede keuze! 😉 De kosten van deze training bedragen € 199,- excl. BTW per deelnemer. Bij meerdere deelnemers of een incompany training op maat gelden andere tarieven. Vraag hiervoor vrijblijvend een offerte aan, dan nemen wij contact met je op.

Open inschrijving

Wil je het online kennisniveau van een team of een hele afdeling verhogen? En ben je op zoek naar een training die precies past bij de vragen en behoeften van jou en je collega's? Dan is een incompany training dé oplossing! Al onze trainingen zijn op maat te maken.

Vrijblijvend offerte aanvragen